Skip to main content

Autoservice Rakthof

Hicham Setoui
Rakthof 10 A
5709 EK Helmond

Tel: 0492-560449
E:

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag van 08.00 uur - 17.30 uur
Zaterdag en zondag gesloten.

Distributieriem

De distributieriem

De distributieriem is een essentieel onderdeel van de motor. Deze zorgt namelijk voor een optimale samenwerking tussen de krukas en de nokkenas. Wanneer de distributieriem niet tijdig wordt vervangen, kan deze breken waardoor de motor vast loopt. Dit is niet alleen erg gevaarkijk in het verkeer, de schade aan de moter kan oplopen tot enkele duizenden euro's. Het kan zelfs zo erg zijn dat de motor moet worden vervangen.

Elke autofabrikant hanteert voor zijn motoren verschillende vervanginsintervallen voor de distrubutieriem. Die worden uitgedrukt in een maximaal aantal gereden kilometers met de distributieriem. Voor diegenen die deze kilometrage niet snel halen, heeft de fabrikant van de auto een maximaal aantal jaren vastgesteld dat veilig met een distributieriem kan worden gereden. Deze gegevens kunt u meestal terugvinden in het instructie- of onderhoudsboekje.

Controleer zelf de staat van uw distributieriem

Wanneer de monteurs van een autobedrijf de distributieriem hebben vervangen, noteren zij dit altijd. Zij maken een notitie in uw onderhoudsboekje of plakken een stikker met de onderhoudsgegevens in uw auto of onder de motorkap.
Deze gegevens bevatten de kilometerstand van uw auto ten tijde van de vervanging en de datum waarop dit is uitgevoerd. Zo kunt u direct achterhalen wanneer de distributieriem van uw auto is vervangen! Als er geen onderhoudsboekje bij uw auto is en geen sticker onder de motorkap is geplaatst en er twijfel bestaat over de staat van de riem adviseren wij altijd om tot vervanging over te gaan. Beter voorkomen dan genezen.

Bij het vervangen van de distributieriem vervangen wij altijd de waterpomp als deze door de riem wordt aangedreven.

Waarom Autoservice Rakthof

  • Snel en betrouwbaar
  • Bovag gecertificeerd
  • Heldere prijsafspraak vooraf
  • Specialist
  • Goede service
  • Vakkundig